Unii cu alții

In 2021 am parcurs impreuna seria In cautarea echilibrului, serie in care am abordat anxietatea, depresia, trauma si pe care am incheiat-o cu subiectul Insingurarii.

Descriam atunci însingurarea ca fiind instrainare de Dumnezeu și de oameni, acea izolare care nu îți încarcă bateriile, ci ți le golește și te lasă secătuit. Una dintre concluziile de atunci era că o resursă incredibil de eficientă împotriva însingurării sunt relațiile sănătoase, să fii parte dintr-o comunitate de oameni cu care împărtășești aceeași credință, aceleași valori. Psalmul 68:5-6 “În Lăcașul Său cel sfânt, Dumnezeu este tatăl orfanilor și apărătorul văduvelor.” Dumnezeu dă o familie celor însingurați – această familie e biserica.

Și pentru că înțelegem importanța și valoarea pe care o are comunitatea și relațiile din cadrul ei în formarea și maturizarea noastră, ni s-a părut oportun să abordăm câteva subiecte ce au de-a face cu relațiile dintre oameni care fac parte din aceeași comunitate locală de credincioși. În cadrul seriei am discutat despre: Apartenență, Comunicare empatică, Administrarea conflictelor și Iertare.

Unii cu alții

4 Videos