Botez / Membralitate

Botez

Botezul este semnul public al deciziei de a-l urma pe Isus. În botez, participi, simbolic, în moartea Domnul Isus și învierea Lui.

Este o declarație publică a credinței tale în Isus și a deciziei de a trăi pentru El. Acest moment special din cadrul serviciilor noastre de închinare marchează moartea vechiului mod de viață și învierea ta (nașterea din nou) la o nouă viață dedicată ascultării de Hristos. (Romani 6:4,Coloseni 2:12, 1 Petru 3:21)

Deasemenea, prin botez, individul intră în comunitatea de credință ca și membru al ei.

Cum pot fi botezat?

În momentul în care ai luat o decizie personală, liberă și autentică de a te angaja într-o relație de o viață cu Isus Hristos trebuie să comunici decizia ta conducerii bisericii VIA, fie personal, fie completând formularul de aici.

Serviciile de botez se vor organiza de câteva ori pe an, în funcție de nevoie. Înainte cu aproximativ o lună de eveniment, toți doritorii vor fi contactați și invitați la un scurt curs de pregatire a botezului, numit Primii pași. Vom parcurge împreună pașii necesari compunerii mărturiei personale a întoarcerii tale la Dumnezeu, va urma o prezentare a acestei mărturii înaintea bisericii și apoi va avea loc botezul.

Membralitate

Membralitatea într-o biserică locală este contextul în care a fost scris Noul Testament. Biserica VIA acordă importanță membralității de dragul unității, acceptării, vegherii și responsabilizării credinciosului.

© Copyright 2018 / Biserica Creștină Baptistă VIA